duntelco1
مشاوره تحصيلي

آشنايي با روش هاي صحيح مطالعه كنكور سراسري به شما كمك مي‌كند تا مطالب را بهتر ياد بگيريد و ياداوري مناسب تري هم در جلسه آزمون داشته باشيد. بعضي از دانش آموزان ساعات بسياري را به درس خواندن اختصاص مي‌دهند، اما به اين دليل كه شيوه صحيح مطالعه را نمي دانند به اندازه زماني كه صرف مي كنند، نتيجه نمي گيرند. در اين مطلب سعي مي كنيم تا راهكارهايي را براي رسيدن به يك مطالعه موفق با يكديگر و شيوه صحيح مطالعه كنكور سراسري 1402 بررسي كنيم.

براي دريافت مشاوره در زمينه شيوه هاي صحيح مطالعه كنكور سراسري 1402 مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره تحصيلي دانتل با شماره 02191005066 تماس بگيريد.

منبع: روش صحيح مطالعه كنكور سراسري 

شيوه هاي صحيح مطالعه كنكور 1402

نخستين قدم براي شروع هركاري، اين است كه از خودتان بپرسيد: (چرا اين كار را انجام مي دهم؟). وقتي شما اهداف خود را از انجام يك كار مشخص كرده باشيد، با كيفيت بهتري آن را انجام مي دهيد. به عبارتي مي توان گفت، هدف داشتن، به شما انگيزه مي دهد و انگيزه، كيفيت كار را افزايش مي دهد.

سعي كنيد پيش از شروع مطالعه، اهداف مشخصي از مطالعتان را، براي خود در نظر بگيريد. كمك گرفتن از مشاوران تحصيلي به شما در پيدا كردن اهداف و برنامه ريزي راه هاي رسيدن به آن، كمك خواهد كرد.

بخوانيد: جمع بندي كنكور 1402

روش هاي صحيح مطالعه كنكور سراسري 1402

روش پس خبا، سبكي از مطالعه را به شما آموزش مي دهد كه درصورت استفاده از آن، كيفيت مطالعه و يادگيري در شما به مراتب افزايش پيدا مي كند. اين روش از 5 مرحله متفاوت تشكيل شده است  كه آنها را با يكديگر بررسي مي كنيم.

يك آشنايي كلي( پيش مطالعه)    

مطلبي كه قرار است مطالعه كنيد را يكبار به صورت روزنامه وار از اول تا آخر بخوانيد. به تيترها، جداول يا تصاويري كه مي بينيد، نگاهي كلي داشته باشيد. چكيده ابتداي فصل يا خلاصه اي كه در آخر آمده است را بررسي كنيد.در اين بخش به هيچ عنوان لازم نيست جزئيات و اسامي را ياد بگيريد. صرفا سعي كنيد با كليات موضوع آشنا شويد.

نقشه راه را ترسيم كنيد (سوال كردن)

بعد از اينكه يك مطالعه كلي از مطالب داشتيد، براي خودتان به اين سوالات پاسخ دهيد. موضوع اصلي اين مطلب چيست؟ قرار است چه چيزهايي را، راجع به موضوع اصلي ياد بگيريم؟ كلياتي كه از مطلب فهميده ايد را يكبار با خودتان مرور كنيد.

تا اين مرحله شما مي بايست يك آشنايي نسبي با مطالب پيدا كرده باشيد و بدانيد كه در اين مطلب قرار است چه چيزهايي را ياد بگيريد. كليات موضوع بايد در ذهنتان به خوبي نقش پيدا كرده باشد.

يكبار ديگر، با دقت بيشتر (خواندن)

اكنون نوبت آن رسيده كه با دقت بيشتري مطالب را بررسي كنيد. يكبار ديگر شروع به مطالعه كنيد، زير نكات مهم خط بكشيد، جزئيات را بادقت حفظ كنيد و اگر لازم مي دانيد، نكاتي را داخل متن كتاب يادداشت كنيد. اين مرحله اصلي ترين بخش مطالعه است، در نتيجه سعي كنيد به خوبي از پس انجام آن بربياييد.

بخوانيد: منابع كنكور سراسري 1402

توقف كنيد (به خود پس دادن)

پيش از اينكه كل حجم درنظر گرفته شده را مطالعه كنيد، در برخي از قسمت ها توقف كنيد. آنچه خوانده ايد را يكبار براي خودتان توضيح دهيد. سعي كنيد ياد گرفته هايتان را تثبيت كنيد. در صورتي كه آنچه خوانده ايد را به خوبي فهميده ايد، به سراغ مطالعه ساير بخش ها برويد.

از خودتان امتحان بگيريد (آزمون)

وقتي با روش بالا، كل مطلب را مطالعه كرديد، يك بار از خودتان بخواهيد كه هرچه ياد گرفته ايد را بيان كنيد. سپس با كتاب درسي بررسي كنيد و ببينيد كه آيا قسمتي را جا نينداخته ايد؟ در اين قسمت مي توانيد به جاي مرور مجدد، سوالات آخر فصل را بررسي كنيد و ببينيد كه آيا مي توانيد به آنها جواب دهيد يا خير

بخوانيد: تست زني شانسي

روش صحيح مطالعه كنكور سراسري 1402 | راهكارهاي مناسب

ارتباط ها را پيدا كنيد

يك مطالعه، در صورتي تبديل به يك يادگيري عميق مي شود كه شما بتوانيد ميان موضوعات مختلف ارتباط برقرار كنيد. در غير اينصورت شما صرفا تعدادي محفوظات جدا از هم را در ذهنتان داريد كه دير يا زود فراموش مي شوند. سعي كنيد بين بخش هاي مختلف مطالبي كه خوانده ايد يك ربط منطقي پيدا كنيد. چرا نويسنده آنها را در كنار هم آورده است؟

خلاصه كنيد

خلاصه نويسي، راهكاري است كه اگر به درستي استفاده شود، مي تواند فرايند مطالعه را تا حد زيادي بهبود ببخشد اما اگر به شكل صحيح از آن استفاده نكنيد، صرفا بخش زيادي از وقت شما را از بين مي برد. براي خلاصه نويسي سعي كنيد، مطالب را به شكل خلاصه، موردي و تيترهاي مهم مشخص كنيد. اگر قرار است نوشته هاي كتاب را يكبار ديگر از اول بنويسيد، سعي كنيد داخل كتاب علامت گذاري كنيد.

به علاوه معمولا توصيه مي شود كه در اولين مرتبه از مطالعه يك موضوع، خلاصه نويسي را انجام ندهيد. اين كار را به دفعات ديگري كه براي مرور مطالب آماده مي شويد بسپاريد. زيرا در اين زمان ها، تسلط شما روي مطالب بالاتر رفته و خلاصه نويسي زمان كمتري از شما مي گيرد.

مرورهاي مناسب

شرط اينكه يك موضوع جديد وارد حافظه بلندمدت شده و براي هميشه باقي بماند اين است كه در زمان هاي مناسب آن را مرور كنيد. مرورها گاهي اوقات مي بايست به صورت مطالعه مجدد و گاهي اوقات بايد به صورت حل تمرين و تست زني باشد.كمك گرفتن از يك مشاور تحصيلي مناسب، به شما در ارتباط با زمان هاي لازم براي مرور و شيوه هاي مناسب مرور، كمك خواهد كرد.

بخوانيد: شيوه هاي صحيح تست زني

شيوه صحيح مطالعه كنكور سراسري 1402 | موارد ممنوعه

براي اينكه مطالعه موفقي داشته باشيد، علاوه براينكه برخي راهكارها را بايد انجام دهيد، بعضي كارها را نبايد انجام دهيد كه در ادامه آنها را باهم بررسي مي كنيم.

مطالعه طولاني

مدت زمان مطالعه شما بايد بين يك ساعت و نيم تا نهايتا دو ساعت، باشد و پس از آن مي بايست حداقل يك ربع را براي استراحت در نظر بگيريد. در غير اينصورت ذهن شما خسته شده و كيفيت مطالعه پايين مي آيد.

تمركز تقسيم شده

در هنگام مطالعه از انجام كارهاي ديگري مثل چك كردن تلفن همراه، نگاه كردن به تلويزيون، گوش دادن موسيقي يا هركار ديگري بپرهيزيد. انجام هركار ديگري در كنار مطالعه به اين معناست كه شما از مغزتان مي خواهيد، توجه خود را علاوه بر درس به موضوعات ديگري نيز اختصاص دهد. در نتيجه سرعت يادگيري پايين مي آيد يا مطالبي كه مطالعه مي كنيد با مطالبي كه از كارهاي ديگر وارد مغزتان مي شود، اختلاط پيدا مي كند.

شب بيداري

يك عادت بسيار اشتباه، بيدار ماندن شبانه براي مطالعه است. مغز شما علاوه بر اينكه زماني را براي يادگيري احتياج دارد، به زماني براي استراحت و تثبيت مطالب آموخته شده، نياز دارد. در صورتيكه استراحت و خواب كافي را از ذهنتان دريغ كنيد، احتمالا برخي مطالب را فراموش خواهيد كرد و يا قدرت تمركز شما كاهش پيدا مي كند.

بخوانيد: بهترين شيوه تست زني كنكور سراسري

روش صحيح مطالعه كنكور سراسري 1402 | سوالات متداول

1.مدت زمان هر تايم مطالعه چقدر بايد باشد؟

اين ميزان با توجه به آمادگي شما براي مطالعه مشخص مي شود. بين 45 دقيقه براي كساني كه به سرعت حواسشان پرت مي شود، تا دو ساعت براي افرادي كه مي توانند طولاني مدت و بدون خستگي مشغول مطالعه باشند در نظر گرفته مي شود. با اين حال از نظر بيشتر روانشناسان تربيتي و مشاوران تحصيلي، بهتر است پس از هر يك ساعت و نيم مطالعه، زماني را استراحت كنيد

2.چرا شب بيداري، كيفيت مطالعه را كاهش مي دهد؟

خواب شبانه براي تثبيت مطالبي كه ياد گرفته ايد، بسيار لازم است. همچنين خستگي توانايي تمركز شما را كاهش مي دهد. در نتيجه بهتر است خواب كافي را در برنامه مطالعاتي خود لحاظ كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه روش هاي صحيح مطالعه كنكور 1402 مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره تحصيلي دانتل با شماره 02191005066 تماس بگيريد.

منبع: روش صحيح مطالعه كنكور سراسري 

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/5/28  ] [ ۰۳ ] [ duntelco1 ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 4
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب